Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@05:02:33 GMT

معیار‌های تایید محصولات دانش‌بنیان چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۰۷۹۲

معیار‌های تایید محصولات دانش‌بنیان چیست؟

معیار‌های تایید و سطح بندی محصولات دانش‌بنیان از سوی مرکز موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی شد. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات واطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) سطح فناوری محصولات و صنایع را به چهار دسته فناوری سطح بالا، فناوری سطح متوسط به بالا، فناوری سطح متوسط به پایین و فناوری سطح پایین تقسیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ماده یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت ها، موسسات خصوصی یا تعاونی‌هایی که هدفشان هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه باشد را شرکت دانش بنیان می‌دانند، در اصل شرکتی دانش بنیان است که محصول تولیدی آن حاصل تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر با ارزش افزوده فراوان باشد.

راهنمای فراسکاتی از رایج‌ترین دستورالعمل‌ها برای تعریف تحقیق و توسعه در دنیا برای تعریف تحقیق و توسعه به شمار می‌آید که جدید و بدیع بودن فعالیت، وجود خلاقیت در انجام فعالیت، عدم قطعیت به دلیل ابهامات فراوان، داشتن قابلیت بازآفرینی و یا انتقال و نظام‌مندی از جمله محور‌های تعریف شده در این راهنما است.

هرچه میزان ویژگی‌های تحقیق و توسعه بیشتر باشد، سطح فناوری محصول هم بالاترمی رود. به طور مثال برای رسیدن به فرمولاسیون دارو‌های ضد سرطان ابهامات و عدم قطعیت‌های فراوانی وجود داردکه برای رفع این ابهامات تحقیق و توسعه زیادی لازم است و پیچیدگی‌های فنی زیادی هم وجود دارد.

ویژگی‌های تحقیق و توسعه و سطح بندی محصولات و صنایع به دو مرحله تقسیم می‌شود که در مرحله اول گروه‌های تخصصی در حوزه‌های مختلفی مانند برق والکترونیک تشکیل می‌شوند تا محصولات هر حوزه را از نظر پیچیدگی فنی، میزان تحقیق و توسعه مورد نیاز برای طراحی نسبت به هم رتبه بندی می‌شوند که به این موضوع در اصطلاح سطح بندی درون حوزه‌ای می‌گویند و در همه حوزه‌ها انجام می‌شود.

در مرحله دوم برای اینکه شیوه ارزیابی در همه حوزه‌ها یکسان باشه همه گروه حوزه‌های مختلف دو به دو با هم جلسات مشترک برگزار می‌کنند تا محصولات تولیدی خود را از نظر میزان تحقیق و توسعه، زمان، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز وهزینه مورد نیاز بررسی کنند و درنتیجه ممکن است محصولی از سطحی به سطح دیگری منتقل شود که این مرحله را همترازی حوزه‌های فناوری می‌نامند.

پس از همترازی، محصولات در سه سطح مختلف جای می‌گیرند. محصولات سطح یک دارای بالاترین میزان پیچیدگی فنی برای تحقیق و توسعه هستند و مشمول همه حمایت‌های قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان می‌شوند.

محصولات سطح ۲ دارای پیچیدگی فنی بالایی هستند، اما نسبت به سطح یک پایین ترند و از مزایای کمتری نسبت به سطح یک برخوردار می‌شوند.

محصولات سطح ۳ نیز پیچیدگی فنی محصولات از دو سطح قبلی کمتر و از سطح پایینی در فناوری قرار می‌گیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حمایت از شرکت های دانش بنیان سطح بندی فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد