Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، با روی کار آمدن حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی، شعار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر شفاف سازی قوت بیشتری گرفت است به طوری که در چند وقت اخیر، شاهد انتشار گزارش عملکرد مالی موسسه‌های تابع این سازمان هستیم.

هفته گذشته علاوه‌بر انتشار جزییات مالی فعالیت‌های موسسه رسانه‌های تصویری، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش مستند و تجربی در دوره دوازده ماهه سال ۹۷، گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی هم در این بازه زمانی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنیاد سینمایی فارابی که در سال‌های گذشته عادت به انتشار جزییات تولید فیلم‌های در حال ساخت و مورد حمایتش داشت و بیش از هشت ماه است که از انتشار این گزارش‌ها خودداری کرده است، حالا در اقدامی روشنگرانه فهرستی را منتشر کرده که شامل بخش‌هایی همچون «حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه»، «حمایت از تولید و ساخت آثار سینمایی در قالب تسهیلات»، «حمایت از تولید فیلم اول»، «حمایت از تولید آثار سینمایی از طریق مشارکت در سهم مالکیت فیلم»، «کمک به تامین منابع اطلاعاتی و مطالعاتی سینمای حرفه‌ای به منظور روزآمدسازی دانش سینماگران»، «حمایت از آماده سازی فنی آثار سینمایی در حوزه لابراتواری و استودیویی»، «حمایت از نگارش فیلمنامه و تولید و ساخت آثار سینمایی کودک و نوجوان»، «حمایت از تبلیغات، بازاریابی و اکران آثار سینمایی کودک و نوجوان»، «حمایت از برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان»، «حمایت از حضور فرهنگی و تجاری، بازاریابی و اکران آثار سینمایی در منطقه و جهان» و «کمک به اجرای طرح سیمرغ و پروانه‌ها در استان‌ها» می‌شود.

کمک مالی برای نگارش فیلمنامه؟

این فهرست مانند بسیاری دیگر از فهرست‌های مالی تا به امروز منتشرشده از سوی زیرمجموعه‌های سازمان سینمایی، طبیعتاً نیاز به بررسی و صحت‌سنجی در زمینه عملکرد مالی هدفمند و مهمتر از آن سودمند دارد و می‌توان به هر یک از سرفصل‌های این گزارش به‌صورت مجزا پرداخت اما در گزارش حاضر تلاش کرده‌ایم صرفاً درباره بند نخست حمایت‌های فارابی یعنی «حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه» در گفتگو با برخی افراد دریافت‌کننده این تسهیلات، بیشتر درباره کم و کیف فرآیند حمایتی فارابی در این زمینه جویا شویم.

در جدول مرتبط با بخش «حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه» از ۱۸ فیلمنامه به‌صورت مستقیم نام برده شده است که بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به نویسنده و یا محقق آن‌ها پرداخت صورت گرفته است و این تعهدات در کنار بودجه تخصیص یافته به سه سرفصل «ایجاد پایگاه اطلاع‌رسانی سینماقصه» و «پژوهش درباره سرگذشت ۳۵ ساله بنیاد فارابی» و نیز «برگزاری جلسات تخصصی فیلمنامه» مجمموعاً رقمی معادل یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون تومان طی ۱۲ ماه سال ۹۷ برای بنیاد فارابی تعهد مالی به همراه داشته است.

گزارش بنیاد سینمایی فارابی از این عدد و رقم‌های صدمیلیونی در بخش‌های مختلف و حتی همین بخش مذکور کم ندارد اما به منظور اطلاع از چگونگی حمایت‌های صورت گرفته از بند نخست با برخی از حمایت شده‌ها تماس گرفتیم.

حمایت از چند نام قرارداد با یک نفر؟

هرچند برخی از این حمایت‌شده‌ها حاضر به پاسخگویی به چند سوال ساده نشدند و در مقابل سوال‌های مطرح شده ترجیح دادند سکوت کنند اما از میان افراد این فهرست و البته از میان تماس‌های محدود ما، فرید مصطفوی نویسنده «دست در دست» با موضوع اجتماعی و ابوالفضل جلیلی نویسنده «مسیر معکوس» با موضوع اجتماعی درباره چند و چون این حمایت‌ها توضیحاتی ارائه کردند.

پیش از تماس با فرید مصطفوی با مجتبی میرطهماسب نویسنده «مستی اعماق» که بنابر گزارش فارابی تا کنون ۷۵ میلیون تومان از مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تعهدشده را برای تحقیق و نگارش این فیلمنامه دریافت کرده است، تماس گرفتیم که عنوان کرد اصولاً علاقه‌ای به مصاحبه با رسانه‌ها ندارد.

محسن عبدالوهاب هم فیلمنامه‌نویس دیگری است که تاکنون ۷۵ میلیون تومان برای تحقیق و نگارش فیلمنامه‌ای با عنوان «ما از جهنم آمده‌ایم» از فارابی دریافت کرده و بنابر تعهد فارابی ۲۵ میلیون دیگر نیز دریافت خواهد کرد، اما در پاسخ به پیگیری خبرنگار مهر درباره فرآیند دریافت و بهره‌گیری از این بودجه حمایتی عنوان کرد با توجه به اینکه طرف قرارداد او مجتبی میرطهماسب بوده است نه بنیاد سینمایی فارابی و تحت نظر او کار می‌کند، نمی‌تواند توضیحات بیشتری ارائه دهد.

فرید مصطفوی هم که در گزارش فارابی نامش به‌عنوان فیلمنامه‌نویسی که ۷۵ میلیون تومان برای تحقیق و نگارش فیلمنامه‌ای با عنوان «دست در دست» درج شده است، می‌گوید طرف قراردادش مجتبی میرطهماسب بوده است نه بنیاد سینمایی فارابی!

مجتبی میرطهماسب

مصطفوی نویسنده «دست در دست» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کیفیت حمایت از فیلمنامه اش عنوان کرد: «دست در دست» زیرمجموعه از آثاری است که مجتبی میرطهماسب و رخشان بنی‌اعتماد با بنیاد سینمایی فارابی برای ساخت آنها صحبت کرده بودند که تم مجموعه «کارستان» را دارند؛ مجموعه‌ای که پیش از این ساخته شده بود. این را هم باید عنوان کنم که در حال حاضر مراحل بازنویسی «دست در دست» است.

مصطفوی: من در متن سینما نیستم و نمی‌دانم رقم عادلانه‌ای برای این فیلمنامه در نظر گرفته شده است یا نه ولی باید به این موضوع توجه داشت که وقتی شما یک فیلمنامه تخیلی می‌نویسید برای مثال چیزی نزدیک به ۲ ماه زمان می‌برد اما گاهی برای یک فیلمنامه باید تحقیق پژوهشی و مستندهایی جمع‌آوری شود و باید انرژی و وقت بیشتری گذاشت وی درباره فیلمنامه‌هایی که مجتبی میرطهماسب با بنیاد سینمایی فارابی برای نگارش آنها به نتیجه رسیده است، اظهار کرد: به طور دقیق نمی‌دانم که ایشان برای چند فیلمنامه با بنیاد سینمایی فارابی به نتیجه رسیده‌اند اما فکر می‌کنم چهار یا ۵ فیلمنامه باشد با این وجود از کم و کیف آنها خبر ندارم.

پرداخت قسط پایانی به شرط توافق با تهیه‌کننده

مصطفوی درباره این فیلمنامه که حمایت صد میلیون تومانی از آن شده است، گفت: قراردادی که ما داریم به این صورت است که فعلاً فیلمنامه را بنویسیم و اگر به تهیه‌کننده برای ساخت رسیدیم، قسط پایانی آن به مبلغ ۲۵ میلیون تومان پرداخت شود درواقع اگر تهیه کننده پیدا نشود این مبلغ هم پرداخت نمی‌شود.

این فیلمنامه‌نویس درباره نیاز فیلمنامه «دست در دست» به پشتبانی مالی هم توضیح داد: این فیلمنامه، پژوهش مفصلی داشت چراکه درباره تعدادی از روستاهای ایران، کارآفرینی و توانمندسازی روستاییان است؛ روستاهایی که عده‌ای به آنجا می‌روند و زنان را برای کارهایی مثل صنایع دستی توانمند و به این ترتیب کارآفرینی می‌کنند به همین دلیل کار تحقیق آن نسبتاً طول کشید. هرچند بخش تحقیق تمام شده است ولی همه این موارد باید تبدیل به قصه می‌شد و براساس آن قصه پردازی می‌کردم.

مصطفوی توضیح داد: من در متن سینما نیستم و نمی‌دانم رقم عادلانه‌ای برای این فیلمنامه در نظر گرفته شده است یا نه ولی باید به این موضوع توجه داشت که وقتی شما یک فیلمنامه تخیلی می‌نویسید برای مثال چیزی نزدیک به ۲ ماه زمان می‌برد اما گاهی برای یک فیلمنامه باید تحقیق پژوهشی و مستندهایی جمع آوری شود و باید انرژی و وقت بیشتری گذاشت طبیعتاً این نوع پروژه‌ها زمان‌بر تر هستند به ویژه اینکه باید از دل یک کار مستند و واقعیت‌های روزمره قصه بگوییم به صورتی که به بخش مستند آن هم لطمه نخورد. چنین پروژه‌هایی دشوارتر و زمان برتر هستند و با کارهای معمولی تفاوت دارند.

انتشار فهرست حمایت‌های دولتی، منطقی است

ابوالفضل جلیلی نویسنده و کارگردان «مسیر معکوس» هم ضمن بیان این مطلب که «انتشار این لیست‌های حمایتی کار خوبی است و منطقی است یک جای دولتی مثل فارابی لیست حمایت‌های خود را اعلام کند»، درباره حمایت ۴۰ میلیون تومانی از فیلمنامه «مسیر معکوس» به قلم خودش، به خبرنگار مهر گفت: من این حمایت ۴۰ میلیون تومانی را به طور کامل دریافت کرده‌ام.

وی توضیح داد: من در هیچ چیزی صرفه‌جو نیستم به جز فیلمسازی چون معتقدم به جای ساخت فیلم‌های گران قیمت، می‌شود فیلم‌های ارزان‌تری ساخت البته این موضوع درباره فیلم‌های تاریخی صدق نمی‌کند اما درباره فیلم‌های هنری و حتی تجاری می‌شود کاری کرد که کم خرج تر از آب در بیایند.

جلیلی عنوان کرد: من خودم همیشه علاقه دارم که فیلم‌هایم کم خرج باشند به همین منظور همیشه در فیلم‌های تعداد عوامل صحنه و پشت صحنه کم هستند برای مثال در حال حاضر «در مسیر معکوس» خودم کارهای کارگردانی، نویسندگی، فیلمبرداری، طراحی صحنه و… را انجام می‌دهم یا دستیارم علاوه‌بر کارهای خود، کارهای صدابرداری و… را نیز انجام می‌دهد اما واقعیت این است که آنقدر در کشور ما قیمت‌ها روز به روز افزایش پیدا می‌کند که ما نمی‌دانیم باید چه کار کنیم. برای مثال واقعاً مناسبات دلار با غذا چیست؟ البته تعدادی از بازیگران ما کودک هستند و در رابطه با غذاهای تهیه شده سخت گیری ندارند اما بازیگران حرفه‌ای روی این مسائل حساسیت بیشتری دارند و باید هزینه بیشتری کنیم.

۴۰ میلیون تومان برای تکمیل یک فیلمنامه

این کارگردان با بیان اینکه پیش‌تر این فیلمنامه را نوشته و فارابی آن را از او خریده بوده است، اظهار کرد: نمی‌خواهم از علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تعریف یا حمایت کنم ولی تابش اولین مدیر فارابی بود که با من هیچ‌گونه آشنایی نداشت اما در زمان تعطیلات نوروز به من زنگ زد و به دیدارش رفتم. او در آنجا به من گفت تو چرا کار نمی‌کنی؟ بنابراین همین صحبت‌های او اولین حمایتش از من بود و باعث شد من از او خوشم بیاید البته بعدها متوجه شدم او با همه به همین شکل کار می‌کند.

جلیلی: آقای تابش از من پرسید که آیا فیلمنامه‌ای در دست دارم یا نه که پاسخ دادم تنها چهار خط نوشته دارم اما آقای تابش به من گفت همان‌ها را بیشتر کن تا آن را از تو خریداری کنیم وی اضافه کرد: آقای تابش در ادامه از من پرسید که آیا فیلمنامه‌ای در دست دارم یا نه که پاسخ دادم تنها چهار خط نوشته دارم اما آقای تابش به من گفت همان‌ها را بیشتر کن تا آن را از تو خریداری کنیم و این دومین حمایت بود آقای تابش از من بود. باید عنوان کنم من بیشتر از اینکه به پول نیاز داشته باشم به حمایت معنوی نیاز دارم خودم هم همیشه وقتی می‌خواهم از کسی حمایت کنم می گویم من پول ندارم ولی می‌توانم به صورت معنوی از شما حمایت کنم از همین رو فکر می‌کنم این کار فارابی با ارزش است.

جلیلی با اشاره به اینکه ابتدا خلاصه فیلمنامه‌ای به بنیاد فارابی داده و بعد قرار شده است که نسخه اصلی «مسیر معکوس» را به این بنیاد ارائه دهد، اظهار کرد: بنیاد سینمایی فارابی پس از این موضوع، به من ۴۰ میلیون تومان داد که این مبلغ برای من بسیار خوب بود.

این کارگردان در پایان درباره سرانجام «مسیر معکوس» توضیح داد: ما این روزها در استان قم مشغول ساخت این فیلم هستیم. «مسیر معکوس» با محوریت نوجوانان، قصه شخصی را روایت می‌کند که می‌خواهد در شرایط فعلی که اکثر درها بسته است، موفق باشد.

کد خبر 4628819 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: بنیاد سینمایی فارابی حمایت مالی ابوالفضل جلیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۷۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در مراسم شصت و دومین سال جایزه البرز ویژه نخبگان و تجلیل از برگزیدگان علمی کشور (دانشمندان، فناوران، طلاب و دانشجویان) که در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: اثربخش بودن در اداره و در حل مسائل کشور مهمترین رسالتی است که نخبگان در شرایط کنونی برعهده دارند و این امر موضوعی خطیر است که بارها تکرار شده و بحث پیرامون آن بسیار است.

وی در ادامه نخبه‌پروری را از دیگر رسالت‌های مهم نخبگان بر شمرد و گفت: نخبه پروری همواره از جمله وظایف نخبگان بوده، و این مسئله نیز مطالبه‌ای است جدی که نخبگان و اساتید دانشگاه و حوزه شاگرد پرور باشند و همتاپروری کنند که این مهم به مدد اخلاق و صفات حسنه‌ای که که متصف به آن هستند اتفاق می‌افتد.

ضرورت تمدن‌سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب

قائم بنیاد ملی نخبگان سپس با بیان ضرورت تمدن سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: به گفته رهبر انقلاب رسالت نخبگان عبور از شیب تندی است که در پیش دارند و باید از امکان خواستن و توانستن فرصت کنونی بهترین بهره را برد. اثرگذاری نخبگان در تمدن سازی بسیار مهم است و نخبگان باید در عرصه‌های داخلی و خارجی نقش خود را ایفا کنند.

سیدافقهی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته در دانشگاه‌های مطرح دنیا در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: نقش نخبگان در چنین شرایطی استفاده از بستر ارتباطی به وجود آمده و گفت‌وگو و روشنگری در جوامع است، اینکه هر یک به سهم خود پیام انقلاب و تمدن اسلامی را به گوش جهان و به ویژه نقاطی که تحت سیطره رسانه‌های پرقدرت و امپراتوری رسانه غربی است برسانیم، امروز فرصتی بی بدیل است و انتظار می‌رود نخبگان در این مقطع نقش خود را به درستی ایفا کنند.

نخبگان نقش خود در جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کنند

وی به شرایط اقتصادی حاکم بر کشورهای توسعه یافته اشاره و بیان کرد: کشورهای توسعه یافته با بدهی‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، انحطاط اخلاقی و سقوط بنیان خانواده، حرف از اداره جهان می‌زنند و این در حالی است که حادثه غزه سبک فکر لیبرال دموکراسی حاکم بر این کشورها را به چالش کشید، فرصتی برای ما و ارائه مدل مردم سالاری دینی، مدلی که انقلاب اسلامی ۴۵ سال برای به ثمر رساندن آن تلاش کرده و اکنون علی رغم تلاش این کشورها، پرچم توحید و لا اله الا الله بلند شده است. از این رو امروز نخبه تراز کسی است که نقش خود را در این جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کند.

سیدافقهی با تاکید بر ضرورت عبور از تقسیم‌بندی‌های حزبی و جناحی گفت: انقلاب اسلامی، پیشرفت، فناوری و اقتصاد را ابزاری برای رساندن انسان به کرامت خود می‌داند و این تفاوت انقلاب اسلامی با تمدن غرب است. آن چیزی که خط رهبری و امام است خط انقلاب اسلامی است که اکنون پیام خود را صادر کرده است. کسانی که امروز در منطقه می‌جنگند، پیام انقلاب را درک کرده‌اند و برای صدور پیام و آرمان آنکه کرامت انسانی است، پا به عرصه گذاشته‌اند.

گفتاورد ملی نخبگان؛ بستری برای تفاهم اجتماعی و رشد عمومی

وی در ادامه از اجرای برنامه گفتاورد ملی نخبگان در بنیاد ملی نخبگان و ایجاد ظرفیت برای نقش آفرینی نخبگان در حل مسائل اساسی کشور خبر داد و گفت: گفتاورد ملی نخبگان بستری برای شنیده شدن و تقویت ایده‌های نخبگانی فراهم می‌کند، تا هم بتوان مدیریت کشور را دانش بنیان کرد و هم با اطلاع رسانی مناسب، بستر تفاهم اجتماعی و رشد عمومی را ایجاد کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این برنامه تمام حوزه‌های نیاز کلان کشور از جمله حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و… را که ورود به آن وظیفه نخبگان است مد نظر قرار داده است، گفت: در بنیاد ملی نخبگان از همه ایده‌ها و نقطه نظرات نخبگان در راستای گره گشایی از رفع مسائل کشور استقبال می‌کنیم و تمام برنامه‌ها در همین راستا طراحی و برنامه ریزی می‌شود.

حمایت بنیاد ملی نخبگان از برگزیدگان جایزه البرز

وی ضمن تاکید بر اعتبار و قدمت جایزه البرز نیز گفت: بنیاد به عنوان نهادی حاکمیتی خود را موظف به حمایت از همه اقدامات معتبری می‌داند که در راستای تکریم و حمایت از نخبگان صورت می‌گیرد، از این رو برگزیدگان این رویداد به عنوان مخاطبان سطح یک بنیاد شناخته شده و حمایت می‌شوند.

سیدافقهی در پایان ابراز امیدواری کرد، جریان نخبگانی و توجهی که روز به روز در جامعه ما به نخبگان صورت می‌گیرد، اثرات و برکات خود را به نفع کشورمان ایجاد کند.

کد خبر 6099401

دیگر خبرها

  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • حضور فارابی با ۱۶ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • بنیاد سینمایی فارابی، ۱۶ عنوان کتاب جدید را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌کند
  • قوانینی که می‌تواند ناجی علم و فناوری باشد
  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند