Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بنا بر تحقیقات انجام شده، نظر پزشکان و باور عمومی در مورد نشانه‌های یبوست با هم یکسان نیست و همین باعث می‌‌شود که بسیاری از افراد از توصیه‌ها و درمان‌های ضروری با خبر نباشند.

یک تحقیق نشان می‌دهد که پزشکان فکر می‌کنند دفعات کمتر دفع مدفوع نشانهٔ مهمی است در حالی که کمتر از یک‌سوم مردم عادی آن را نشانهٔ یبوست می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم تحقیق دانشگاه کینگز کالج لندن می‌گوید که نیاز به تعریف تازه‌ای از یبوست بنا بر تجربه‌های گوناگون بیماران داریم.

سازمان خیریهٔ دستگاه گوارش بریتانیا می‌گوید: "به نظر می‌رسد دوران تابو بودن مدفوع به سر آمده باشد".

یبوست وضعیت خیلی شایعی است و در سراسر جهان یک نفر از هر هفت نفر که از هر نظر دیگری سالم است، مبتلا به آن است.

یبوست به معنای مشکل در مدفوع کردن و تخلیهٔ روده‌ و خارج شدن مدفوع است اما روش تشخیص آن بسیار گوناگون است.

پژوهشگران می‌گویند این فهرستی از شش گروه از نشانه‌هایی است که با توجه به آنها می‌توان تعریف جدیدی از یبوست ارائه داد: ‌

ناراحتی و درد و نفخ شکمی، لباس‌ها تنگ می‌شوند و به شکم فشار می‌آورند

ناراحتی مقعدی، خون‌ریزی بر اثر فشار زیاد و درد و احساس سوزش در مقعد

دفعات کم دفع مدفوع و مدفوع سفت، دفع مدفوع طبیعی معمولاً از سه بار در روز تا سه بار در هفته در بین افراد مختلف متغیر است

اختلال حسی، نداشتن احساس نیاز به تخلیهٔ مدفوع یا تخلیهٔ ناقص مدفوع

نفخ و باد شکم صدا‌دار یا بودار

بی‌اختیاری در دفع مدفوع، دفع و ترشح غیر‌اختیاری مدفوع یا خونریزی از مقعد

این فهرست بر چه مبنایی است؟

پژوهشگران از ۲۵۵۷ نفر از افراد معمولی و ۴۱۱ پزشک عمومی و ۳۶۵ پزشک متخصص بیماری‌های دستگاه گوارش تحقیق کردند و نتیجهٔ آن را در مجلهٔ بیماری‌های دستگاه گوارش امریکا منتشر کردند.

آنها دریافتند که آنچه بیشتر مردم به عنوان نشانه‌های یبوست می‌شناسند در هیچ کدام از منابع تشخیصی رسمی نیامده است؛

که شامل این موارد است:

صرف زمان طولانی در توالت بدون دفع مدفوع

زور زدن و فشار آوردن

نیاز به مصرف ملین و مسهل

با این که بیشتر افرادی که گفتند دچار یبوست هستند نشانه‌هایی متناسب با منابع تشخیصی رسمی داشتند اما یک نفر از هر سه نفر بیماران "سالم" مطلقاً نشانه‌های یبوست را در خود تشخیص نداده است.

و این تحقیق دریافت که پزشکان و مردم در مورد نشانه‌های یبوست با هم توافق ندارند و هم‌عقیده نیستند.

پزشکان تأکید بسیاری بر دفعات دفع مدفوع، به عنوان نشانهٔ یبوست دارند اما فقط نیمی از مردم عادی که گفتند دچار یبوست هستند، چنین نشانه‌ای را تجربه کرده بودند.

پژوهشگران چه می‌گویند؟

دکتر ایرینی دیمیدی، مؤلف پژوهش کینگز کالج لندن می‌گوید: "تحقیق ما نشان می‌دهد که کسانی که در جستجوی یافتن کمک برای نشانه‌های یبوست هستند، همیشه این نشانه‌ها را درست نمی‌شناسند و تشخیص نمی‌دهند و درمان نمی‌کنند".

او در ادامه گفت که یبوست معمولاً بر اثر کمبود فیبر و مایعات در رژیم غذایی فرد، اتفاق می‌افتد اما خود یبوست می‌تواند نشانهٔ مشکل نهفته‌تری مانند سرطان روده‌ها، التهاب‌های دستگاه گوارش یا بیماری‌های روده‌ باشد.

دکتر دیمیدی می‌گوید: "اگر نشانه‌های مشکلات گوارشی را در خود مشاهده کردید، همیشه بهترین کار مشورت با پزشک است".

دیگر متخصصان چه می‌گویند؟

جولی هرینگتون، از سازمان خیریهٔ دستگاه گوارش بریتانیا، می‌گوید: "شنیدن حرف‌های بیماران در مورد یبوست بسیار مهم است، بیماران بنابر تجربه‌شان، متخصص هسستند و وقتی تجربه‌های آنها با نظرات متخصصان همراه شود، به نتیجهٔ درستی خواهیم رسید".

او هم‌چنین اضافه می‌کند که همه یبوست‌ها مثل هم نیستند و افراد مختلف، نشانه‌های گوناگونی دارند.

"مشکلات دفع مدفوع کمتر از مشکلات و بیماری‌های دیگر مطرح می‌شود چون بیشتر مردم به دلیل ترس یا شرم معمولاً بین ۶ تا ۱۲ ماه برای مطرح کردن آن معطل می‌کنند".

"باید با بدن‌تان هماهنگ باشید وعادت‌هایش را دریابید".

چند بار دفع مدفوع طبیعی است؟

پاسخ این پرسش آسان نیست ، هر آدمی با آدم دیگر فرق دارد.

در تحقیق، هفت بار دفع مدفوع در هفته، میزان متوسط در میان افرادی بود که یبوست نداشتند اما متخصصان می‌گویند که از سه بار دفع مدفوع در روز تا سه بار در هفته هم می‌تواند عادی باشد.

خود شما بهتر از هر کسی می‌دانید چند بار برای شما طبیعی است و مراقب هر تغییری در این روال باشید.

درمان‌های ممکن چیست؟

بیشتر افراد مشکل را خودشان تشخیص می‌دهند و با افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی خود و نوشیدن مایعات بیشتر تلاش می‌کنند مشکل خود را رفع کنند.

فیبر در نان سبوس‌دار، پاستای سبوس‌دار، میوه‌ها، آجیل و غلات و حبوبات یافت می‌شود.

ورزش بیشتر و وعده‌های غذایی منظم هم به رفع یبوست کمک می‌کند.

اگر تغییر رژیم غذایی و روش زندگی‌تان کمکی به رفع یبوست نکرد، می‌توانید از داروخانه‌ها ملیّن یا مسهل تهیه کنید.

اما اگر مشکلات ادامه پیدا کرد و نشانه‌های دیگری هم مشاهده کردید، حتماً با پزشک‌ خود مشورت کنید.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: یبوست درمان یبوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۵۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • چرا بعد از دستشویی، شستشو با آب بهتر از پاک کردن با دستمال است؟
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن