Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@16:43:33 GMT

دلیل تمایل به مصرف غذا‌های ناسالم چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۳۲۲۶

محققان دریافتند، نداشتن خواب کافی، موجب خستگی بینی و کاهش ارتباط صحیح با مغز شده و در نتیجه فرد را به سمت مصرف غذا‌های شیرین و ناسالم هدایت می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مدیکال نیوز، تاثیر بی خوابی بر سیستم بویایی موجب کاهش آستانه بویایی و حساسیت مغز در دریافت سریع غذا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی سیستم بویایی قادر به برقراری ارتباط مؤثر با سایر نواحی مغز نبوده تا اطلاعات مربوط به غذا را دریافت و پردازش کنند، در نتیجه تغییر در انتخاب غذا صورت می‌گیرد.

  محقق این تحقیق تورستن کانت، اظهار کرد: هنگامی که دچار کم‌خوابی می‌شوید، ممکن است مناطقی از مغز اطلاعات کافی کسب نکنند و مواد غذایی با یک سیگنال انرژی غنی‌تر را ترجیح دهند که منجر به انتخاب دونات و یا چیپس سیب زمینی شود.     مطالعات اولیه نشان داد، کمبود خواب میزان برخی از اندوکانابینوئید‌ها که در رفتار جستجوی غذا و خوردن غذا و همچنین واکنش مغز به بو‌ها مؤثر هستند، را افزایش می‌دهد در نتیجه میزان ترشح این ماده در زمان‌های مختلف، مورد بررسی قرار گرفت.     در این تحقیق ۲۹ شرکت‌کننده ۱۸ تا ۴۰ ساله حضور داشتند که به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول در ابتدای آزمایش، خواب مناسب شبانه داشتند و بعد از چهار هفته بعد از چهار ساعت خواب شبانه، مورد بررسی قرار گرفتند و گروه دوم گروهی معکوس گروه اول بودند.     وعده غذایی آزمایشی نیز شامل صبحانه، ناهار و شام بود که بر اساس استاندارد‌های لازم تهیه شده بودند. شرکت‌کنندگان در هر دو گروه بعد از خواب شبانه کافی و یا کمبود خواب تحت نوعی اسکن ام ار‌ای قرار گرفتند که عملکرد مغز را نشان می‌داد.     بعد از اتمام تصویربرداری مغزی، شرکت‌کنندگان در معرض تنقلات مختلف قرار گرفتند و نتایج نشان داد که افراد با کمبود خواب در جستجوی غذا‌های پر انرژی مانند بیسکویت‌ها، شیرینی‌ها، چیپس‌های شکلاتی و چیپس سیب زمینی بودند.     سپس ترکیبات اندوکانابینوئید‌ها در خون افراد با کمبود خواب اندازه‌گیری شد.     نتایج نشان داد میزان ترکیبات آراکیدونویل گلیسیرین ۲) -Arachidonoylglycerol) و اولئیک اسید گلیسیرین (۲-oleoylglycerol) هرچه افزایش یابد، دقت در انتخاب غذا نیز کمتر می‌شود.     افراد با کمبود خواب، تمایل به انتخاب غذا‌های پرمصرف و حاوی چربی بیشتر داشتند.     محقق این تحقیق در ادامه افزود: هنگامی‌که قشر پریفرم به‌درستی با انسولین ارتباط برقرار نکند، افراد مواد غذایی چرب‌تر را انتخاب می‌کنند و درواقع مقصر اصلی در این گزینش عدم ارسال اطلاعات صحیح به مغز توسط بینی است.     نتایج این تحقیق در نشریه elife منتشرشده است.   منبع:ایسنا انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه ۱۷ تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای تهران امروز /سه‌شنبه/ بر روی عدد ۶۵ قرار گرفته تا همچنان روند سلامت بر هوای تهران ادامه داشته باشد ضمن اینکه در ۲۴ ساعت گذشته نیز میانگین شاخص کیفیت هوای پایتخت روی عدد ۶۴ (قابل قبول) قرار داشت.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان پنج روز هوای پاک و ۴۳ روز هم هوای سالم استنشاق کرده‌اند.

همچنین بر اساس اطلاعات از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران تنها در ایستگاه پارک سلامت (منطقه ۱۷) در وضعیت نارنجی (آلوده برای گروه سنی حساس) است و مناطق دیگر در وضعیت سالم (قابل قبول) قرار دارد.

سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی در مجموع ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • اعلام وضعیت قرمز در این دو شهر
  • هوا در ۵ نقطه خوزستان «ناسالم» اعلام شد
  • آلودگی هوا در ۳ شهر خوزستان
  • منطقه ۱۷ تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است