Web Analytics Made Easy - Statcounter

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که روز جمعه طرحی را در راستای تشکیل یک کمیسیون تحقیق درباره توانایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور برای اداره امور ارائه خواهد کرد.

 

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، این کمیسیون تحقیق قرار است در چهارچوب متمم ۲۵ قانون اساسی ایالات متحده تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهوری آمریکا که هفته گذشته پس از ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شد هم اکنون دوران نقاهت خود را در کاخ سفید می گذراند.

 

در بیانیه دفتر نانسی پلوسی آمده است که کمیسیون تحقیق توانایی دونالد ترامپ برای انجام «وظایف ریاست جمهوری» را بررسی خواهد کرد.

 

در این گزارش به برخی از پرسش هایی که ممکن است پیرامون تشکیل این کمیسیون و متمم ۲۵ قانون اساسی مطرح شود پاسخ داده شده است.

 

متمم ۲۵ قانون اساسی چیست و چرا تصویب شد؟

تلاش برای تصویب متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا پس از ترور جان اف کندی، سی و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا آغاز شد تا روند جانشینی رئیس جمهوری مشخص تر شود. لیندون جانسون، معاون جان اف کندی که پس از او به ریاست جمهوری رسید در سال ۱۹۶۵ در جریان سخنرانی خود در کنگره وعده داد که قانونی را برای تضمین اداره امور کشور در صورت ناتوانایی و درگذشت رئیس جمهوری پیشنهاد خواهد کرد.

 

این طرح همان سال به تصویب کنگره رسید و در نهایت در سال ۱۹۶۷ به تصویب نهایی رسید.

آیا از متمم ۲۵ قانون اساسی برای انتقال قدرت استفاده شده است؟

برخی از روسای جمهوری آمریکا پیش از این از متمم ۲۵ قانون اساسی این کشور برای انتقال موقت قدرت استفاده کرده اند. انتقال قدرت در این موارد اغلب به دنبال انجام اقدامات پزشکی بر روی روسای جمهوری صورت گرفته است.

 

جورج بوش پسر در سال ۲۰۰۲ تبدیل به اولین رئیس جمهوری شد که با استفاده از تبصره سوم متمم ۲۵ قانون اساسی قدرت را به طور موقت به دیک چنی، معاونش واگذار کرد. برای بوش پسر در آن زمان برای انجام عمل کولونوسکوپی (پس روده بینی) بیهوشی عمومی تجویز شده بود و او در همین راستا تصمیم به انتقال قدرت گرفت. او در دوره دوم ریاست جمهوری خود نیز در سال ۲۰۰۷ یک بار دیگر قدرت را براساس متمم ۲۵ قانون اساسی به دیک چنی واگذار کرد.

 

از متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا به طور رسمی برای انتقال قدرت در سال ۱۹۸۱ پس از ترور ناموفق رونالد ریگان، چهلمین رئیس جمهوری ایالات متحده استفاده نشد. با این حال رونالد ریگان در سال ۱۹۸۵ برای انجام عمل جراحی روده به مدت هشت ساعت قدرت را به بوش پدر که در آن زمان معاون رئیس جمهوری بود منتقل کرد. با این حال این انتقال قدرت نیز به طور غیررسمی انجام شد و به متمم ۲۵ قانون اساسی استناد نشد.

 

ترامپ مناظره «مجازی» انتخابات را رد کرد؛ بایدن: او هر ثانیه نظرش تغییر می‌کند

ترامپ از شنبه حضور در کارزار انتخاباتی را از سر می‌گیرد

متمم ۲۵ قانون اساسی چگونه فعال می شود؟

بنا به متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا رئیس جمهوری این کشور برای انتقال قدرت باید نامه ای به رئیس مجلس نمایندگان و رئیس موقت مجلس سنا ارسال کند. او در این نامه باید توضیح دهد که به طور موقت قادر به انجام وظایفش نیست. به این ترتیب معاون رئیس جمهوری به طور موقت جانشین او می شود. رئیس جمهور پس از آن هنگام بازیابی سلامت خود نامه ای دیگر برای سران کنگره ارسال می کند و آنها را از بازپس گیری قدرت از معاونش آگاه می کند.

در یکی از تبصره های متمم ۲۵ قانون اساسی ایالات متحده راه انتقال قدرت در صورتی که رئیس جمهوری قادر به انجام وظایفش نباشد اما شخصا نیز قدرت را منتقل نکند شرح داده شده است. در این صورت معاون رئیس جمهوری اکثریت اعضای کابینه می توانند به کنگره اعلام کنند که رئیس جمهوری قادر به انجام وظایفش نیست. پس از آن معاون رئیس جمهوری به عنوان رئیس جمهوری موقت فعالیت خواهد کرد.

 

بنا به تبصره چهارم متمم ۲۵ قانون اساسی اگر معاون رئیس جمهوری با حمایت اکثریت اعضای کابینه یا نهادی که کنگره براساس قانون تعیین خواهد کرد تشخیص دهند که رئیس جمهوری قادر به انجام وظایفش نیست انتقال قدرت صورت خواهد گرفت.

 

به نظر می رسد دموکرات ها با استناد به عبارت «نهادی که کنگره تعیین خواهد کرد» قصد دارند کمیسیون تحقیق درباره سلامت دونالد ترامپ را تشکیل دهند. نانسی پلوسی درباره این کمیسیون گفته است که «شهروندان حق دارند از وضع سلامت رئیس جمهوری آگاه شوند.»

 

دونالد ترامپ، ۷۴ ساله، تاکنون واکنشی به تلاش دموکرات ها برای تشکیل کمیسیون تحقیق درباره سلامتش نشان نداده است.

 

مایک پنس، معاون دونالد ترامپ تاکنون سرسختانه از رئیس جمهوری آمریکا دفاع کرده است. امری که احتمالا تلاش دموکرات ها برای انتقال قدرت از دونالد ترامپ به او را با مشکل روبرو خواهد کرد.

برچسب هادونالد ترامپ کنگره آمریکا نانسی پلوسی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: دونالد ترامپ کنگره آمریکا نانسی پلوسی آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو معاون رئیس جمهوری برای انتقال قدرت انتقال قدرت کمیسیون تحقیق جمهوری آمریکا تحقیق درباره دونالد ترامپ نانسی پلوسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۱۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا

سرکوب اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین، محاکمه دونالد ترامپ، و منازعات سیاسی بر سر کمک‌های خارجی و مهاجرت، در هفته‌های اخیر تیتر روزنامه‌های آمریکا بوده است ولی ظاهراً در ماه‌های آینده بیشترین موضوع این روزنامه‌ها رقابت بایدن و ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید خواهد بود که از همین حالا این بحث در بین تحلیلگران سیاسی آغاز شده است.

به گزارش الجزیره، «اریک نیسبت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نورث وسترن اعتقاد دارد موضوع انتخابات هنوز در بین مردم داغ نشده است و معمولاً آنها از اواخر تابستان وارد این بحث می‌شوند ولی اتفاقاً همین مرحله برای نامزد‌ها مهم است تا بتوانند پایگاه محکم‌تری در بین مردم کسب کنند.

اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که با نزدیک شدن به انتخابات، رقابت تنگاتنگی بین بایدن و ترامپ شکل خواهد گرفت. کارشناسان می‌گویند این رقابت احتمالاً به نحوه عملکرد نامزد‌ها در ایالت‌هایی مثل میشیگان، جورجیا و نوادا بستگی دارد.

نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که تقریباً نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده گفته‌اند که اگر بتوانند هم بایدن و هم ترامپ را در برگه رای کنار گذاشته و جایگزینی برای آنها پیدا کنند. بر اساس این نظرسنجی، حدود دو سوم از رای دهندگان گفتند که اعتماد چندانی به اینکه بایدن از نظر جسمی به اندازه کافی برای رئیس جمهور شدن مناسب است، ندارند، در حالی که تعداد مشابهی گفتند که معتقد نیستند ترامپ در مقام ریاست جمهوری اخلاقی عمل کند.

در مورد نقش رای‌دهندگان جوان‌تر برای اردوی بایدن، پیام تاکنون این بوده است که رای به رئیس فعلی حزب دموکرات تحت تاثیر جنگ غزه و حمایت کاخ سفید از اسرائیل قرار گرفته است. موج اخیر اعتراضات دانشجویان و البته جوانان در حمایت از فلسطین شکاف نسلی را بیشتر ظاهر کرده و این موضوع می‌تواند مشکلی جدی برای بایدن ایجاد کند، چون حساب ویژه‌ای روی رای جوانان باز کرده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن حدود ۶۰ درصد از رای اقشار بین ۱۸ تا ۲۹ ساله را به دست آورد.

این امیدواری پایگاه بایدن و دموکرات‌ها در حالی است که نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان نشان داده است که بایدن در میان رای دهندگان زیر ۳۵ سال حدود ۴۰ تا ۵۱ درصد از ترامپ عقب‌تر است و کارشناسان می‌گویند فقدان اشتیاق در میان رای دهندگان جوان می‌تواند برای کاخ سفید نشین‌های فعلی دردسر شود.

حسن پیارالی، رئیس انجمن مسلمانان کالج دموکرات‌های آمریکا، شاخه دانشگاهی حزب دموکرات، گفت: ما می‌دانیم که دانشجویان چه احساسی دارند. من با اطمینان می‌گویم که اگر بایدن سیاست خاورمیانه‌ای خود را تغییر ندهد، در پنجم نوامبر (۱۵ آبان امسال روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) بسیاری از آنها در خانه خواهند ماند. من شک دارم که مردم به ترامپ روی بیاورند، اما مطمئناً به بایدن نیز رای نخواهند داد.

به گفته نیسبت استاد دانشگاه نورث وسترن، کمپین بایدن باید در ماه‌های آینده روی به نظم بخشیدن به خانه دموکرات‌ها تمرکز کند ولی در سمت جمهوری خواه، کمپین ترامپ آشفتگی‌های حقوقی بی سابقه گزارش داده است.

رئیس جمهور سابق با چهار پرونده حقوقی، از جمله دادگاه فعلی نیویورک در رسیدگی به اتهام جعل سوابق تجاری روبروست و هرچند این دادگاه‌ها در میان طرفدارانش اهمیتی ندارند ولی برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر او در هر یک از پرونده‌ها محکوم شود، مردم زیادی از آمریکا به او رای نمی‌دهند.

جان لیلی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی اعتقاد دارد که رقابت امسال با توجه به جلسات دادگاه ترامپ و فشار بر بایدن در موضوع جنگ غزه، ممکن است متفاوت باشد.

به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اقتصاد ایالات متحده همیشه یک موضوع مهم انتخاباتی در تمام ادوار بوده و هست و امسال نیز موضوع بحث بسیاری از جنجال‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که علیرغم شاخص‌های مثبت اقتصادی، بسیاری از آمریکایی‌ها بر این باورند که اکنون وضعیتشان بدتر از زمانی است که ترامپ در کاخ سفید بود.

ترامپ مایل است در مورد وضعیت بد اقتصادی صحبت کند، در حالی که تیم بایدن در عوض سعی خواهد کرد گفتگو را تغییر دهد و به موضوعات دیگر بپردازد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتار‌های نژادپرستانه
  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ