Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@13:18:54 GMT

نسخه مجلس برای بیماری بورس چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۳۲۸۶

نسخه مجلس برای بیماری بورس چیست؟

با بروز مشکلات متعدد در بورس و قرمز پوش شدن یک و نیم ساله این سازمان، نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان ملت اقداماتی را فراروی خود قرار داده اند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، هر روز سبزتر و سبزتر می‌شد این اتاق شیشه‌ای پر حرف و حدیث معاملات بورسی، سبزپوشی که نگاه همگان را در جامعه به خود جلب کرده بود.

کارمندان و کارگر صبح تا شب روند صعودی بورس را پیگیری می‌کردند و خوشحال از چندین برابر شدن سرمایه خود بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سبز پوشی البته به تشویق رئیس جمهور سابق حسن روحانی نیز ربط داشت که از تریبون هیات دولت به مردم اعلام کرد سرمایه خود را در بازار مطمئن و سود ده بورس سرمایه گذاری کنند نه دلار و سکه. 

تالار شیشه‌ای چگونه در هم شکست؟

بعد از گذشت یک هفته از وعده حسن روحانی رئیس جمهور سابق کشورمان برای گشایش اقتصادی و اذعان به ادعاهایی، چون «بورس بهترین جا برای سرمایه گذاریست»، به دلیل منتفی شدن عرضه، شاخص کل بورس تهران از دو میلیون یکصد هزار به یک میلیون ۶۰۰ هزار سقوط کرد. در حالی که شاخص کل هم افت حدود ۳۰ درصدی را تجربه کرد، سهامداران در بسیاری از نمادها تا ۵۰ درصد سقوط را تجربه کردند.

در ۲۶ مرداد ۹۹ بورس تهران با ریزش ۸۹ هزار واحدی رکورد سقوط بازار را در ۵۳ سال گذشته را شکست و در دوم شهریور ماه رکورد تاریخی خروج نقدینگی حقیقی از بازار شکسته شد. در این روز ۳هزار میلیارد تومان پول از بازار بورس خارج شد. از دست رفتن سرمایه‌های مردم در حالی صورت گرفت که پول خیلی از سهامداران در نمادهای معروف خودرو، خساپا و شستا قفل شده بود و قادر به فروش نبودند. در این وضعیت بود که تالار شیشه‌ای بورس لباس سبز را کند و لباس قرمز به تن کرد و سرمایه مردم در عرض چند شب پودر شد.

چرا مردم باز هم امیدوار به اصلاح وضعیت بورس شدند؟

این شرایط در حال حاضر هم ادامه دارد، اما مردم بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم و قول صریح رئیس جمهور برای رسیدگی به وضعیت بورس و ساماندهی آن باز هم امیدوار شدند و این روزها بیش از هر روز دیگری چشم انتظار اصلاح روند بورس هستند. حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور کشورمان در ۲۵ خرداد ماه ۱۴۰۰ و ۳ روز قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در پی حضور سرزده در تالار بورس اوراق بهادار سعادت‌آباد تهران در جمع زیادی از مالباختگان بازار سرمایه حضور پیدا کرد و گفت: متاسفانه کار اشکالاتی داشت که سهامداران به ویژه سهامداران خُرد را نگران کرده است.  نباید مشکلات را پشت گوش انداخت، بلکه باید در دل مشکلات رفت، راه‌حل‌ها را پیدا کرد و با کمک همه کسانی که می‌توانند نقش آفرین باشند، وضعیت را به سرعت اصلاح کرد. بازار بورس و مسائل آن مثل نرخ‌گذاری و دامنه نوسان را نمی‌توان دستوری اداره کرد بلکه باید سازوکارهایی برای آن ایجاد شود.

رئیسی در واکنش به گلایه‌های چند تن از مالباختگان بورس از عدم اجرای مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا برای تزریق ۲۰۰ میلیون دلار به بازار بورس  انتقاد کرد و قول داد این موضوع را با جدیت پیگیری کند. رئیسی معتقد بود مبلغ مصوب در جلسه سران قوا باید زودتر به بازار سرمایه تزریق شود تا وضعیت بورس هر چه سریع‌تر سامان یابد.

رئیسی مدیریت درست را از عوامل نابسامانی در بازار بورس دانست و گفت:  نباید بورس به محل رفع مشکلات بودجه‌ای کشور و جبران کسری بودجه دولت‌ها تبدیل شود.

و اما داده‌های مجلسیان برای خراب آباد بورس

اما در میانه این کشاکش نمایندگان مجلس هم بیکار ننشستند و از هر نطق میان دستور، تذکر، اخطار، فضای مجازی و سخنرانی در پشت تربیون‌های مختلف فریاد لزوم رسیدگی به وضعیت بورس را سر دادند تا مگر بتوانند به وظیفه وکیل المله‌ای خود جامه عمل بپوشانند. این نمایندگان مجلس  علاوه بر این تلاش‌ها به تهیه گزارشی جامع از وضعیت بورس نیز پرداختند که با قرائت آن در صحن علنی مجلس و با تصویب اکثریت نمایندگان منجر به تحقیق و تفحص از سازمان بورس و اوراق بهادار شد.  

حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت بورس اظهار کرد: وضعیت بورس بسیار فاجعه بار است و بسیاری از سرمایه مردم در  بورس از بین رفت و باید کسانی که حق مردم را سلب کرده اند مجازات شوند. میلیون‌ها نفر سهامدار اصلی و خانواده‌های آن‌ها امروز منتظر تصمیم نمایندگان مجلس هستند تا آن‌هایی که برای جیب خود سرمایه مادی مردم و از آن مهم تر اعتمادشان به دولت را سلب کرده‌اند، مجازات شوند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اشخاص دانه درشت سیاسی، حقوقی‌ها، شرکت‌های کاغذی و کارگزاران در یک سال  سرمایه ملت را به جیب زدند.  سال ۹۹ برای بورس اوراق بهادار تهران دوره ویژه و کم سابقه‌ای بود؛ شاهد رشدهای غیرمنتظره بازار سرمایه و افت شایان توجه شاخص بورس بودیم، حضور آحاد مردم در بازار سرمایه و دخالت‌های صریح دولت در بازار سرمایه و دعوت عملی از آحاد ملت برای سرمایه‌گذاری در بورس موجب شد که بازار سرمایه نوسانات بسیار زیادی داشته باشد.

لارگانی تصریح کرد: یکی از گناهان نابخشودنی دولت قبل پودر کردن سرمایه مردم مظلوم است که تورم، بیکاری و سایر مشکلات معیشتی امانشان را بریده بود و با خودخواهی روحانی فرصت سهامداری مردم و حتی تغییر کلی سیستم بانک محوری به بورس‌محوری، اقتصاد برای دهه‌ها از بین رفت و میراث بی‌اعتمادی را برای مردم به جا گذاشت.  سال گذشته کارشناسان همواره هشدار دادند بورس وضعیت شبیه به قمار دارد اما دولت روحانی بر عکس آن بر بورس تأکید کرد و تولید که بخش واقعی اقتصاد است را رها کرد و بورس و سفته‌بازی را تقویت کرد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مرداد ماه سقوط شاخص آغاز شد، در ۲۶ مرداد ۹۹ بورس تهران با ۸۹ درصد ریزش رکورد سقوط در ۵۳ سال گذشته را شکست؛ همچنین در دوم شهریور ماه با خروج ۳ هزار هزار میلیارد تومان از بورس رکورد تاریخی خروج نقدینگی از بازار بورس شکسته شد.

مجلس به وظیفه‌ نظارتی خود در بورس عمل می‌کند

اما این سخنان تنها اقدام مجلس یازدهم نیست و علیرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌های مجلس برای رسیدگی به وضعیت بورس اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی گزارشی از وضعیت بورس به مجلس ارائه داد و بعد از قرائت این گزارش، تحقیق و تفحص از بورس استارت زده شد و در مجلس به تصویب رسید.  

مرحبا در ادامه با بیان اینکه در گزارش کمیسیون اقتصادی قید شد که تخلفات عجیب و غریبی در مجلس رخ داده خاطر نشان کرد: با این رخدادها در بورس برخورد خواهیم کرد. کارهای مقدماتی تحقیق و تفحص از بورس در حال انجام است و به زودی شروع به کار خواهیم کرد.  

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مجلس به بعد نظارتی که بر گردنش است عمل خواهد کرد توضیح داد: کار تحقیق و تفحص شروع شده، ولی با توجه به پنهان کاری‌هایی که قبلا در بورس صورت گرفته و توجه به این نکته که کسی که در حال انجام تخلف است به فکر پوشاندن آن هم هست، قطعا به نتیجه رسیدن این تحقیق و تفحص‌ها زمان بر نیز هست. 

این نماینده مجلس یازدهم در ادامه توضیح داد: کشف واقعیت و حقیقت کار سختی است، زیرا نباید آبروی کسی به ناحق برده نشود و مسیر را اشتباه برویم و علاوه بر این تحقیقات نباید از مسیر خود خارج شود. با این وجود تحقیق و تفحص‌های مقداری زمان بر است.  

وزیر اقتصاد هم هفته جاری به مجلس خواهد آمد و در این حضور گفت‌وگوهای صریحی با وی خواهیم داشت. مطالبی که حول سازمان‌های وزارت اقتصاد مطرح می‌شود قطعا به صراحت و دقت با وزیر مطرح خواهد شد و پاسخ وزیر هم به اطلاع مردم خواهد رسید.  

وزیر اقتصاد برای پاسخگویی درباره وضعیت بورس راهی پارلمان می‌شود

علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در صحن علنی مجلس گفته است که سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی در مجلس حضور خواهد یافت و درباره وضعیت بورس توضیح خواهد داد.

پیگیری سقوط بورس در مجلس چه خواهد شد؟

با بررسی عملکرد مجلس می‌بینیم که نمایندگان مجلس از دو وظیفه قانون گذاری و نظارتی خود برای بورس استفاده کرده اند و تحقیق و تفحص از بورس را کلید زده اند و به گفته‌ سخنگوی کمیسیون اقتصادی به وظیفه نظارتی خود عمل خواهند کرد. علاوه بر این تا سر حد امکان به بیان وضعیت نابسامان بورس پرداخته اند.

با این وجود باید منتظر ماند و دید که داده های پارلمانی‌ها در بهارستان به کجا خواهد رسید و آیا خواهند توانست دردی از زخم خوردگان بورس دوا کنند، هر چند که حسن شجاعی علی آبادی رئیس کمیسیون اصل نود در مجلس شورای اسلامی از  پیگیری حقوق سهامداران خُرد خبر داده که نوید شنیده شدن صدای مردم از پشت درب‌های بورس در بهارستان است، اما نباید از خاطر برد که رانت خواران و شرکت‌های کاغذی که سال قبل در بورس حضور داشتند پول مردم را به یکباره بیرون کشیدند و اکنون حداقل چندین گام از مردم و مجلسیان جلوتر هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان مجلس بورس تهران بورس کالا سقوط بورس بورس بازار بورس شاخص بورس اخبار بورس مجلس شورای اسلامی بازار سهام سهام فرابورس سازمان بورس و اوراق بهادار مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی نمایندگان مجلس تحقیق و تفحص بازار سرمایه وضعیت بورس رئیس جمهور بازار بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است

نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف گفت: به هر گوشه که نگاه کنیم یک دغدغه وجود دارد، اما دغدغه‌ای که فراگیر است این است که وضعیت اقتصاد و معیشت مردم دچار مشکل و بحران است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی مولوی‌حقیقی، کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف دارای مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی و کارشناسی ارشد علوم دفاعی متولد 1337 در روستای دُرخش شهرستان درمیان است. دوران تحصیلات اولیه را در زادگاه خود گذراند، برای ادامه تحصیل به بیرجند آمد و سال 1357 از هنرستان صنعتی ارشاد دیپلم خود را دریافت کرد. وی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد کمیته انقلاب اسلامی شد سپس به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و جزو نخستین نیروهایی بود که برای تشکیل بسیج مستضعفان در حوزه مدیریت به کارگیری شد. از آن پس فرماندهی سپاه در رده‌های شهرستانی و استان‌های مختلف را به عهده داشت. فرماندهی سپاه استان کردستان، شرق تهران، سیستان و بلوچستان، ارشد جنوب شرق، معاون استاندار خراسان رضوی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان رضوی، مشاور و نماینده تام الاختیار استاندار خراسان رضوی در امور ایثارگران از جمله مسئولیت‌هایش بوده است. این کاندیدا انتخابات مجلس دوازدهم که در انتخابات 11 اسفند 1402 به همراه نامزد دیگر حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف به دور دوم راه یافته است، علی مولوی‌حقیقی، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است که دغدغه معیشت و اشتغال مردم را دارد. وی در گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری تسنیم به برنامه‌های خود برای توسعه استان و ایجاد اشتغال جوانان پرداخته است. در ادامه این گفت وگو را می‌خوانید.

تسنیم؛  با توجه به اهمیت کار مجلس آیا به طور کامل نسبت به وظایف و اختیارات یک نماینده مجلس اشراف دارید؟

مولوی حقیقی: با توجه به کارنامه‌ای که در حوزه مدیریت اجرایی داشتم و اشرافی که در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور به ویژه در مناطق مرزی داشتم، اشراف و اطلاعات به بنده کمک خواهد کرد اطلاعات و معلومات خود را برای حضور در عرصه دیگری به نام مجلس کامل‌تر کرده و با دقت بیشتری به این موضوع بپردازم.

تسنیم؛ تخصص شما بیشتر در چه حوزه‌ای است؟ و در صورت موفقیت در نظر دارید در چه کمیسیونی عضو باشید؟

مولوی حقیقی: کارنامه اجرایی بنده در طول 45 سال گذشته چه در دفاع مقدس و چه در مناطق بحرانی کشور اعم از سیستان و بلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی نشان دهنده این است که بنده در حوزه حفاظت و حوزه امنیت انقلاب اسلامی کار کرده‌ام، اما وضعیت جغرافیایی امنیتی خراسان جنوبی نیز به ما نشان می‌دهد که با توجه به اینکه کارنامه مدیریتی و مدرک تحصیلی بنده در حوزه امنیتی است عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس باشم اما با توجه به مشکلاتی که در حوزه اقتصادی، فرهنگی، اشتغال و اقتصاد وجود دارد و با اولویتی که پیشکسوتان مجلس دارند و شناختی که از نیروهای جدید به حوزه مجلس دارند نظر خواهند داد و میزان رغبت و آمادگی بنده را با توجه به کارنامه‌ای که دارم مورد ارزیابی قرار خواهند داد و هر کجا بهتر بتوانم برای کشور و مردم خدمت کنم این آمادگی در بنده وجود دارد.

تسنیم؛ به عنوان کار ویژه در صورت ورود به مجلس چه طرح‌های را مدنظر دارید دنبال خواهید کرد؟

مولوی حقیقی: خوشبختانه جمهوری اسلامی در طول 45 سال گذشته کارهای بزرگی انجام داده است، این کارها به وسیله مجلس پر تلاش و انقلابی در طول سال‌های پس از انقلاب با فراز و نشیب‌هایی که داشته توسط دولت انجام شده است. یکی از فعالیت‌های اصلی رسیدگی به مشکلات مردم در حوزه اجرا است.

در حال حاضر در سطح کشور مسئله آب، اشتغال، اقتصاد، مبارزه با تورم، مسکن و ازدواج فهرست مطالبی است که همه مسئولان دلسوز برای حل آن کار می‌کنند. بنده نیز در گام اول کمک به طرح‌ها و لوایح موجود در مجلس برای پشتیبانی و حمایت از دولت انقلابی و سپس نظارت و کنترل در حوزه قانون برای پیشرفت طرح‌ها و برنامه‌ها و مطالبه‌گری از کسانی که در حوزه اجرا مسئولیت‌هایی را دارند را مدنظر دارم. در خراسان جنوبی زیرساخت‌های لازم برای انجام برخی از کارها هنوز فراهم نشده و برخی فعالیت‌ها نیز آغاز شده است.

در حوزه اقتصاد ما باید به رفع موانع موجود بپردازیم، بنده چندین کارخانه را در استان مشاهده کرده‌ام که اگر بخواهیم از ظرفیت همان کارخانه استفاده کنیم و موانع موجود این کارخانه را احیاء کنیم بخش عمده‌ای از نیروهای فاقد کار مشغول به کار خواهند شد. خراسان جنوبی استانی است که از خراسان بزرگ جدا شد اما از دیدگاه بنده در طول به دو دهه ای که مستقل شده هنوز توسعه یافتگی خود را پیدا نکرده است. مهمترین وسیله و ابزار توسعه استان نیروهای انسانی است که در این راستا خراسان جنوبی از پتانسیل خوبی برخوردار است اما مدیریت انقلابی و مدیریت جهادی برای به کار گرفتن این ظرفیت شکل نگرفته است.

یکی از ارکانی که می‌تواند این فضا را برای نیروهای خوب استان فراهم کند نماینده مردم در مجلس است که به نیابت از مردم، نخبگان، فرهیختگان و انسان‌های کارآمد را حمایت و زمینه اشتغال و کارآفرینی آنان را در داخل استان محیا کند.

تسنیم؛ اولویت مجلس دوازدهم در حوزه قانون گذاری چیست؟

مولوی حقیقی: اولویت و تأکید بنده این است که قوانین مصوب شده را بازخوانی کنم، تا انرژی و توان کشور در حوزه مدیریت هدر نرود.

دومین اولویت بنده رفع موانع حوزه اجرایی از منظر قانون است، زیرا برخی از قوانینی که وضع شده شاید متناسب با جغرافیای استان نباشد. مثلاً در حوزه معافیت‌های مالیاتی یا در حوزه ظرفیت‌های کشاورزی و زمین‌های کشاورزی، همان طور که اختلاف افق در کشور ما از نقطه جنوب شرق تا شمال غرب حدود 50 دقیقه است، اختلاف در برنامه‌هایی که مصوب مجلس است به لحاظ جغرافیایی سرزمینی متفاوت است. ما باید برخی از قوانین را بومی‌سازی کنیم تا کارگران، کارفرمایان، جوانان، بانوان،  مدیران و ... ما بتوانند با رفع موانع، کار را سرعت داده و به نتایج خوبی برسند.

تسنیم؛ مهمترین دغدغه مردم در حوزه انتخابیه خود را چه می‌دانید؟

مولوی حقیقی: به هر گوشه که نگاه کنیم یک دغدغه وجود دارد، اما دغدغه‌ای که فراگیر است این است که وضعیت اقتصاد و معیشت مردم دچار مشکل و بحران است. وضعیتی که در حوزه نرخ‌گذاری اجناس می‌بینیم، حتی در حوزه معیشت روزانه مردم که عدم ثبات وجود دارد دغدغه همگان است. اولویت مجلس جدید این است که دولت را در بحث مهار تورم و ارتقاء سطح معیشت و رفاه جامعه کمک کند.

اولویت دوم بنده ایجاد اشتغال نیروهای واجدالشرایط در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، اقتصاد و هر فضایی که بشود با توجه به زیرساخت‌های موجود محیطی را برای ایجاد کار محیا کرد است.

اولویت دیگر بنده بحث راه‌ها اعم از راه‌های روستایی، بین شهری و ... است، در بحث راه‌های بین استانی نیز مشکلات زیادی وجود دارد، گرچه کار زیاد انجام شده است. در بحث راه‌های بین شهری و روستایی در جغرافیای استان تغییر زیادی انجام نشده است. متاسفانه ناوگان هواپیمایی ما در استان فلج است و اعتماد و اطمینان لازم برای سرمایه‌گذاران وجود ندارد. باید در بحث ناوگان هوایی و زمینی به خراسان جنوبی توجه ویژه‌ای شود.

در بحث صنعت گردشگری ظرفیت‌های لازم در استان وجود دارد، خراسان جنوبی سومین استان کشور به لحاظ وسعت است اما جمعیتی که در استان وجود دارد با فضای کویری که دارد می‌تواند بسیاری از گردشگران را جذب کند. در طول مدت زمان دولت آقای رئیسی و سفرهای انجام شده قول‌های متعددی هیئت دولت داده شده است، اما بخشی از این قول‌ها به ویژه در شهر بیرجند و شمال شهر آن بر روی زمین مانده است.

شمال شهر بیرجند مملو از جمعیت وفادار به نظام است اما امکانات در آن منطقه بسیار پایین است، همچنین یک خانه بهداشت و درمانگاهی که نیمه شب در صورت بیماری به آنجا مراجعه کنند ندارند و محیط قابلی برای فعالیت‌های ورزشی در شمال شهر بیرجند مشاهده نمی‌شود. برخی از مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی ما در این منطقه در حد پایین هستند. بنابراین در مجلس جدید باید توجه ویژه‌ای به این منطقه شود.

همچنین در استان 11 کارخانه شیر وجود دارد که روزانه حدود 120 تن شیر تولید می‌شود، از این میزان شیر کمتر از 20 تن در داخل شهر در دو کارخانه مصرف می‌شود و 9 کارخانه دیگر تعطیل و 100 تن شیر از استان خارج می‌شود. این نشان می‌دهد که ما در استان شیر داریم، اما فرآورده‌های لبنی ما از استان خارج می‌شود. بنابراین در هر کارخانه‌ای که 50 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شوند اشتغال زیادی ایجاد می‌شود. بسیاری از کارخانه‌های ما به دلیل عدم حمایت از سرمایه‌گذاران تعطیل می‌شود.

امروز امنیت و اعتماد برای ادامه کار سرمایه‌گذاران در استان وجود ندارد که امید است بتوانیم در این راستا حمایت‌های لازم را انجام دهیم.

 

.

 

تسنیم؛ جنابعالی به عنوان کاندیدای معرفی شده شانا، به میثاق نامه و اصول آن پایبند هستید؟

مولوی حقیقی: بنده به عنوان یک نیروی مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی به میدان آمده‌ام، به هیچ حزب و جریانی نیز وابسته نیستم و از همه جریان‌های فعال انقلاب نیز حمایت می‌کنم. هر تشکلی که از بنده حمایت کند به حوزه رأی‌آوری کمک کرده است. اعلام این حمایت این عزیزان برای بنده باعث افتخار خواهد بود. اما به عنوان یک نیروی جهادی مبتنی بر مکتب 45 ساله گذشته شرکت کرده و کار خواهم کرد.

تسنیم؛ ارزیابی جنابعالی در زمینه میزان مشارکت چیست؟ میزان مشارکت مردم در انتخابات را چند درصد برآورد می‌کنید؟

مولوی حقیقی: با توجه به بررسی‌های میدانی انجام شده ظرف 45 روز گذشته، به نظر می‌رسد میزان مشارکت مردم در مجموع بالای 50 درصد باشد، اما شرایط جوی نیز در میزان مشارکت مردم تأثیرگذار است. امید است شرایط جوی نیز سبب افزایش مشارکت مردم شود.

تسنیم؛ در راستای توسعه و سرمایه‌گذاری و رفع مشکل حمل و نقل در حوزه انتخابیه چه برنامه ای دارید؟

مولوی حقیقی: رفع مشکل آب، جاده، خطوط ریلی و هوایی از جمله مسایلی است که می‌تواند به توسعه استان و سرمایه گذاری در استان کمک کند و برای سرمایه گذار فرصت‌هایی فراهم شود که از داخل و خارج کشور وارد استان شوند و اطمینان پیدا کنند که برای آمدن به بیرجند دغدغه لغو پرواز ندارند، در حمل و نقل جاده‌ای که در اقتصاد ما موثر است جاده‌های ما وضعیت خوبی ندارد.

اعتقاد ندارم بگویم در استان ما کار نشده ولی بعضی کارها برای چشم بعضی مسئولان صورت گرفته، روستانشینی که دور از چشم مقامات کشوری است با تراکتور هم به سختی در این راه‌ها تردد می‌کند، اینها شهروندان ما هستند که در دفاع مقدس هم بودند همان روستا که راه مناسبی ندارد شهید تقدیم انقلاب کرده‌  بنابراین 20 سال از تاسیس استان خراسان جنوبی می‌گذرد و مسئولان ببینند وضعیت برخی روستاها به لحاظ توسعه و بازسازی راه‌ها تکان نخورده بلکه به لحاظ مرغوبیت جاده‌های مرزی به حداقل رسیده است.

در نوار مرز کارخانه سیمان، قند و بازارچه های مرزی داریم اما بدترین جاده‌ها را آنجا داریم به طوری که در یک جاده آنتنی که حرکت می‌کنید فقط یک تریلی می‌تواند حرکت کند و خودروی سواری باید مسیر طولانی را پشت سر آن حرکت کند تا بتواند سبقت بگیرد آن هم خودروهایی مثل پراید که کمی به سمت شانه خاکی برود، واژگون می‌شود.

تسنیم؛ عملکرد مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مولوی حقیقی: در طول انقلاب همه مجالس ما دارای نکات مثبت و منفی بوده‌اند. مقام معظم رهبری می‌فرمایند «مجلس، مجلس انقلابی است». ما بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری و مصوباتی که مجلس در طول دوره گذشته خود داشته نمره خوبی را برای مجلس قائل هستیم، اما نمایندگان در شرایطی تحت تأثیر یک سری جریاناتی قرار می‌گیرند که با مداخله خود در امور اجرایی می‌خواهند به گونه‌ای ایفای نقش کنند. متأسفانه در دو سه ماه گذشته اقدامات برخی از نمایندگان قابل نقد و بررسی است.

تسنیم؛ نقش احزاب، تشکل‌ها و جریانات سیاسی به منظور تأثیرگذاری در انتخابات و بالابردن میزان مشارکت را چگونه می‌بینید؟

مولوی حقیقی: اگر احزاب  و جریانات مختلف ما گفتمان انقلاب را دنبال کنند حتماً مؤثر است، اما زمانی که برخی از احزاب گفتمان حزبی را دنبال می‌کنند یعنی منافع حزب و جبهه خود را دنبال می‌کنند نتایج مثبتی نخواهد داشت. کشور ما کشور حزبی نیست و کشوری است که بر مبنای مشارکت همه‌جانبه مردم برای فعالیت‌های جهادی، دفاعی و فرهنگی شکل گرفته است.

در خراسان جنوبی بیش از یکصد گروه جهادی فعال وجود دارند. اگر محور حرکت‌های جهادی این گروه‌ها اصل ولایت فقیه و تقویت نظام باشد حتماً مفید است و اگر در بین این گروه‌ها تفرقه وجود داشته باشد موفق نخواهند شد.

تسنیم؛ اقتصاد مساله اصلی و اولیه کشور است چه برنامه ای را برای پایداری اقتصادی مد نظر دارید

مولوی حقیقی: بخشی از مشکلات موجود کشوری، منطقه‌ای و بخشی از آن شهرستانی است. بخشی که ملی است و البته باید کشور به صورت جدی ورود کند مسأله معیشت، پایین بودن توان خرید مردم و شرایط اقتصادی نامتوازن در جامعه است و این وضعیت در کشور تقریباً برای بخش عمده‌ای از اقشار جامعه ما اعم از روستانشین، شهرنشین، بازنشسته، کارمند و نیروهای نظامی و انتظامی مشهود است به این دلیل که روز به روز ناپایداری در وضعیت اقتصادی را می‌بینیم و به هر میزان که وضعیت اقتصاد ما ناپایدار باشد قدرت خرید جامعه نیز کاهش می‌یابد. بنابراین مسأله اصلی و اولیه کشور موضوع اقتصاد است که مقام معظم رهبری هم با توجه به شعار سالی که در سال‌های گذشته داشتند، امسال هم بر جهش تولید با حضور مردم تأکید کرده‌اند و امیدواریم دولت، مردم و مجلس بتوانند راه‌های برون رفت از وضعیت موجود، حداقل پیشگیری از رشد تورم را دنبال کنند.

تسنیم؛ سخن پایانی؟

مولوی‌حقیقی: در بحث مجلس شورای اسلامی دقت کنید به کسی که با برنامه و اراده خوب به میدان آمده تا بتواند اراده این ملت را از حنجره خود در مجلس به قانون تبدیل کند رأی دهید. مردم خراسان جنوبی  در این فرصت باقیمانده برای خلق یک حماسه بزرگ خود را آماده کنید، 21 اردیبهشت روز اراده ملت بر کفر جهانی است، همان طور که در انتخابات ادوار گذشته با روحیه انقلابی و جهادی برای دفاع همه جانبه از نظام به میدان آمده‌اید در 21 اردیبهشت نیز این حماسه را شکل دهید. خون شهدا و راه شهدا و حفاظت از دستاوردهای انقلاب به مشارکت و حضور شما پای صندوق‌های رأی بستگی دارد چراکه مردم خراسان جنوبی در دو برنامه هشت ساله گذشته نشان دادند که در بحث خبرگان رهبری خوب تشخیص داده و تشخیص آنان بسیار خوب بوده است، امید است در این مرحله نیز با رأی قاطع به نماینده ادوار گذشته خبرگان رهبری رأی قاطع دهند.

انتهای پیام/250/

دیگر خبرها

  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • مهم‌ترین چالش کلانشهر اراک جذب و انتقال سرمایه است
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است