Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@06:19:19 GMT

ویدئو| شرکت دانش‌بنیان چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۴۹۷۸

ویدئو| شرکت دانش‌بنیان چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

‍‍‍‍‍‍

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ «شرکت دانش‌بنیان» از آن عباراتی است که حتما بارها و بارها در اخبار و رسانه‌ها آن را شنیده‌اید، اما ممکن است دقیقا اطلاع نداشته باشید که منظور از شرکت‌های دانش‌بنیان چیست و این شرکت‌ها بر چه اساسی و طی چه فرایندی سطح بندی می‌شوند؟

براساس ماده یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت ها،موسسات خصوصی یا تعاونی هایی که هدفشان هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه باشد را شرکت دانش بنیان می دانند،در اصل شرکتی دانش بنیان است که محصول تولیدی آن حاصل تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر با ارزش افزوده فراوان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راهنمای فراسکاتی از رایج‌ترین دستورالعمل‌ها برای تعریف تحقیق و توسعه در دنیا برای تعریف تحقیق و توسعه به شمار می‌آید که جدید و بدیع بودن فعالیت،وجود خلاقیت در انجام فعالیت،عدم قطعیت به دلیل ابهامات فراوان،داشتن قابلیت بازآفرینی و یا انتقال و نظام‌مندی از جمله محورهای تعریف شده در این راهنما است.

هرچه میزان ویژگی‌های تحقیق و توسعه بیشتر باشد،سطح فناوری محصول هم بالاترمی رود.به طور مثال برای رسیدن به فرمولاسیون داروهای ضد سرطان ابهامات و عدم قطعیت های فراوانی وجود داردکه برای رفع این ابهامات تحقیق و توسعه زیادی لازم است و پیچیدگی های فنی زیادی هم وجود دارد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی( OECD)سطح فناوری محصولات و صنایع را به چهار دسته فناوری سطح بالا،فناوری سطح متوسط به بالا،فناوری سطح متوسط به پایین و فناوری سطح پایین تقسیم کرده است.

ویژگی‌های تحقیق و توسعه و سطح بندی محصولات و صنایع به دو مرحله تقسیم می‌شود که در مرحله اول گروه‌های تخصصی در حوزه های مختلفی مانند برق والکترونیک تشکیل می شوند تا محصولات هر حوزه را از نظر پیچیدگی فنی،میزان تحقیق و توسعه مورد نیاز برای طراحی نسبت به هم رتبه بندی می شوند که به این موضوع در اصطلاح «سطح بندی درون حوزه ای» می‌گویند و در همه حوزه‌ها انجام می‌شود.

در مرحله دوم برای اینکه شیوه ارزیابی در همه حوزه ها یکسان باشه همه گروه حوزه‌ های مختلف دو به دو با هم جلسات مشترک برگزار می کنند تا محصولات تولیدی خود را از نظرمیزان تحقیق و توسعه،زمان،تعداد نیروی انسانی مورد نیاز وهزینه مورد نیاز بررسی کنند و درنتیجه ممکن است محصولی از سطحی به سطح دیگری منتقل شود که این مرحله را همترازی حوزه‌های فناوری می‌نامند.

پس ازهمترازی،محصولات در سه سطح مختلف جای می‌گیرند.محصولات سطح یک دارای بالاترین میزان پیچیدگی فنی برای تحقیق و توسعه هستند و مشمول همه حمایت های قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان می شوند.محصولات سطح ۲ دارای پیچیدگی فنی بالایی هستند اما نسبت به سطح یک پایین ترند و از مزایای کمتری نسبت به سطح یک برخوردار می شوند.محصولات سطح ۳ نیز پیچیدگی فنی محصولات از دو سطح قبلی کمتر و از سطح پایینی در فناوری قرار می گیرند. 

در ادامه می توانید ویدئویی را درخصوص سطح بندی شرکت های دانش‌بنیان مشاهده می‌کنید:

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان تحقیق و توسعه پیچیدگی فنی فناوری سطح سطح بندی حوزه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۴۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمد کرباسی، «توسعه فناوری با اعتبار مالیاتی» را از جمله موضوعات در حال پیگیری توسط ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برشمرد و اظهار داشت: برای تحقق این امر با اپراتورها و صنایع مذاکراتی انجام داده‌ایم و امیدوار هستیم که به‌زودی شاهد عقد قراردادهایی در این زمینه باشیم.

وی تاکید کرد: ادامه این مسیر به هوشمندسازی صنایع، افزایش بازدهی آن‌ها و کاهش مشکلات صنایع منتج خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات با اشاره به برنامه توسعه فناوری با اعتبار مالیاتی ۶۰۰ میلیارد تومانی، بیان کرد: این ستاد طی هشت ماه اخیر تلاش‌های زیادی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم انجام داده و مذاکرات مختلفی نیز با وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات به منظور اصلاح برخی قوانین و قواعد رگولاتوری انجام داده است.

به گفته او، هدف اصلی این است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از اعتبار مالیاتی خود اپراتورها، شرایطی ایجاد شود تا این فناوری‌ها در کشور از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها بومی‌سازی شوند.

وی ادامه داد: منظور از اعتبار مالیاتی این است که شرکت‌ها اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند و طرح‌های آنها مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گیرد و از پروژه‌های ضروری و اولویت‌دار کشور باشد، به همان میزان سرمایه‌گذاری، رقم مالیاتی از این شرکت‌ها کسر می‌شود.

کرباسی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اینکه بر اساس این توافق‌نامه قرار نیست بودجه‌ای از سوی معاونت علمی و فناوری به اپراتورها داده شود بلکه هزینه‌ای که هر اپراتور باید به‌عنوان مالیات بپردازد، صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه آن شرکت خواهد شد؛ افزود: این امر به بومی‌سازی محصولات منجر خواهد شد و این همان طرحی است که سال گذشته به‌عنوان قانون جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شد و ثمره خوبی برای حمایت از تولیدات دانش‌بنیان به ارمغان آورد

کد خبر 6097069

دیگر خبرها

  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟